Da bi ukrepi za zajezitev Covid-19 čim manj omejili dostop do znanja, v uporabo ponujamo Videolectures.net

Več informacij spodaj in na povezavi tukaj

Navodila za snemanje za objavo na Videolectures.net

Na Videolectures.net sprejemamo v gostovanje videe, ki jih učitelji in drugi za namene nadaljevanja pedagoških in drugih procesov ustvarjajo v času ukrepov za zajezitev širitve virusa Covid-19.

Video lahko posnamete z zunanjo kamero ali s kamero vašega računalnika. Bodite pozorni, da boste posneli tako video kot zvok in tudi morebitno prezentacijo, če le-to uporabljate.

Če uporabljate zunanjo kamero:

Če je mogoče, za stabilizacijo slike uporabite stojalo. Vse sodobne kamere, ki omogočajo kakovost slike od 720p in več, so primerne za kakovosten posnetek. Pravtako bomo v objavo sprejeli videe, posnete z mobilnimi telefoni, pri čemer vas prosimo, da telefon postavite na ravno podlago.

Zajem računalniškega zaslona:

Za pripravo vašega videa so primerna orodja, ki omogočajo zajem zaslona.

Priporočamo uporabo orodja OBS studio, za katerega je na voljo tudi več navodil za uporabo na YouTube. - Za uporabnike Windows okolja priporočamo Camtasia, Camstudio, in MS Expression Encoder. - Apple uporabniki se lahko poslužite orodja Quicktime player, ki ima vgrajeno možnost zajema zaslona. - Za Linux uporabnike: Vokoscreen je orodje za zajem zaslona, ki omogoča več možnosti za zajem zaslona in za zajem avdio virov. Alternativno lahko uporabniki vseh operacijskih sistemov uporabite orodji, kot sta Open Broadcaster Software ali Screencast-O-Matic.

Pravtako lahko uporabite komunikacijska e-orodja, kot so Skype, Zoom in druga konferenčna orodja, ki imajo možnost snemanja videa. Pozorni bodite pri tem, da ne bo preveč motečih zvokov ali šumov v vašem videu.

Format

Izvoz datotek v MPEG-4/H.264 (.mp4)

Videe sprejemamo v format MPEG-4, za katerega boste potrebovali kodek H.264 (format datoteke .mp4). Večina orodij, ki omogoča zajem videa, pri izvozu datoteke že ponujajo možnost, da datoteko izvozite v MPEG-4/H.264. Poleg tega je na voljo več zastonj opcij, ki jih lahko v ta namen uporabite: - Za uporabnike Windows Freemake Video Converter in Handbrake oba omogočata dobre rezultate. - Za Apple uporabnike priporočamo Handbrake in druga prosto dostopna orodja za konverzijo datotek, ki so na voljo v Apple store (npr. Miro Video Converter). - Za Linux uporabnike je dobra in preizkušena rešitev FFmpeg.

Identifikacija

Prosimo, da ob videu pošljete tudi njegov naslov, krajši opis njegove vsebine (do 300 besed), ki ga bomo tudi objavili. V istem dokumentu (Word datoteka) pošljite tudi svoje ime, institucijo, e-mail in namen posnetka (npr: pouk matematike v sedmem razredu). Ko boste stopili v stik z nami, vam bomo posredovali še soglasje, ki ga elektronsko podpišite (če to ne morete, nam v odgovoru na sporočilo, ki vam ga bomo poslali v ta namen, pošljite, da soglašate z vsebino soglasja).

Preizkus kompatibilnosti

Prosimo vas, da preizkusite, ali se vaš video predvaja v več predvajalnikih.

Oddaja videa

Da bi pri nas objavili video, pošljite na e-mail na [email protected] povezavo z videom, iz katere lahko video pretočimo. Za to vam predlagamo uporabo URL povezav do Web ali FTP serverjev ali do oblačnih storitev, kot so Dropbox, Google Drive, One Drive, Wetransfer ali podobni. Videov ne pošiljajte neposredno preko e-maila.

Vsak video bomo pregledali in v primeru težav stopili v stik z vami.

Vsak prejem videa bomo potrdili z e-sporočilom.

V primeru pravilne oddaje bo vsak video objavljen v roku nekaj dni, o čemer vas bomo obvestili.

By: marsimon / March 16, 2020

Reviews and comments:

Comment1 theonlinekhabar, March 21, 2020 at 6:12 p.m.:

thanks you for information


Comment2 minecraft classic, May 12, 2020 at 3:47 a.m.:

Thank you for recommending, it is nice to know more details about the information you share. I will often see your next posts, please keep updating. https://minecraft-classic.com


Comment3 Greg, June 9, 2020 at 7:09 a.m.:

In order to limit the access of knowledge to the control of Covid-19 as little as possible, we offer Videolectures.net https://camargoinsurance.com/

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: