View orderType of content

 
 
 
 
 
 

Language

 
 
 
 
 
 
 

Year

From:
To:

 


...Search a Keyword

 
 
event header image

Teden možganov 2017 - Ljubljana   

Teden možganov "Krizni novi svet", Ljubljana 2017

Začetek leta 2017 deluje precej distopično; po mnenju medijev nam grozijo migranti, razpad EU, globalno segrevanje, teroristi, tajkuni, strokovnjaki in še cela vrsta podobnih tegob. Družbene krize se zrcalijo v življenjih posameznikov, ki se vsakodnevno spopadamo z novimi skrbmi, anksioznostjo, depresivnostjo in novodobnimi odvistnostmi – od spleta, pornografije, socialnih omrežij, videoigric. Vendar, ali je kriza nujno nekaj slabega?

Kriza predstavlja porušeno ravnovesje, ki opozarja na potrebo po spremembah. Na prvi pogled se zdi samo kot nesreča, a obenem predstavlja priložnost za izboljšanje, rast in razvoj. Skozi evolucijo so krize oblikovale človeško vrsto, skozi zgodovino so krojile našo kulturo, politiko in gospodarstvo, skozi posameznikovo življenje krize oblikujejo njegovo identiteto. So torej krize normalen in nujen del življenja? Je možna prihodnost brez kriz? Bi si to sploh želeli?

V Tednu možganov 2017, ki poteka pod naslovom Krizni novi svet, prevprašujemo, ali je sodobna situacija nekaj novega, posebnega, apokaliptičnega. Ali je res taka kriza, kot vsi kričijo? Morda z odzivi, kot sta strah in stres, krizo še poglabljamo? Preučili bomo delovanje kriz v naših možganih in skupaj razmišljali, na kakšne načine v osebnih in družbenih krizah prepoznati priložnosti, da se iz njih izvlečemo še boljši, kot smo bili poprej.

Categories

Stres in digitalizacija užitka: po bližnjicah do bolezni telesa in duše - 1.del

1377 views, 1:02:19  
flagPogovor z občinstvomPogovor z občinstvom
Vid V. Vodušek, Sanela Banović, et al. Vid V. Vodušek, Sanela Banović, Maja Bresjanac, Klara Širca

Nevrovizija

Stres in digitalizacija užitka: po bližnjicah do bolezni telesa in duše - 2.del

Okrogla miza

1176 views, 2:07:12  
flagZakaj (ne) potrebujemo krize?Zakaj (ne) potrebujemo krize?
Hana Hawlina, Gorazd Kovačič, et al. Hana Hawlina, Gorazd Kovačič, Matej Černigoj, Tanja Lesničar-Pučko

Write your own review or comment:

make sure you have javascript enabled or clear this field: